Beställningar och inställningar
Facebook
LinkedIn E-post

6 roliga fakta som du förmodligen inte visste om The Batman 2022

Visste du att Robert Pattinson fick en snål lön?

By: Morten Høgh Nielsen
maj 30, 2022, 12:54 e.m.

Den populära superhjältefilmen The Batman släpps äntligen på 4K Blu-Ray. För att fira releasen tittar vi på några roliga fakta bakom filmen. 

Till exempel: Visste du att Robert Pattinson är skådespelaren som har fått minst betalt för sin roll trots att han är den längsta Batman-filmen någonsin? 

Ta reda på exakt vad skådespelaren fick betalt för sin roll som Bruce Wayne senare i den här artikeln.

Den längsta Batman-filmen någonsin

När du sätter på den här filmen på din TV hemma måste du göra dig redo för ett litet maratonlopp. Filmen har en speltid på 2 timmar och 56 minuter, så vi rekommenderar att du går på toaletten innan du sätter på filmen. 

Även om det är den längsta Batman-filmen som någonsin gjorts, är det inte den längsta superhjältefilmen. Den äran går till Zack Snyders Justice League, som är på hela fyra timmar.

Batmobilen är en Dodge Charger på steroider

Under åren har vi sett många versioner av Batmans berömda fordon. För många bilentusiaster är detta ofta den viktigaste detaljen i Batman-universumet, men det kan vara lite svårt att peka ut exakt vilken bil Batman far runt i. 

Bruce Wayne har modifierat en befintlig Dodge Charger från 1969 och satt en enorm och bullrig V10-motor i ryggen på den.

Colin Farrell spelar pingvinen, men ingen känner igen honom

Personligen tycker jag att Colin Farrell är en tjusig man, så jag blev förvånad över att se honom  som The Penguin. En skurk som inte precis är känd för sitt snygga utseende. 

Colin Farrell är gömd bakom så mycket smink att han nästan inte går att känna igen. Han har själv uppgett att han besökte Starbucks iklädd sin kostym och att han inte blev igenkänd alls, men vissa människor blev lite skrämda av hans utseende.

Batman är inspirerad av Kurt Cobain från Nirvana

Det är ingen slump att temalåten till The Batman är Something In The Way av Nirvana. Mannen bakom filmen, Matt Reeves, lyssnade på låten upprepade gånger när han skrev manuset. 

Det fick honom att jämföra Nirvanas frontman Kurt Cobain med Bruce Wayne. En man som inte njöt av berömmelse och var känd för att vara ganska tillbakadragen. Den här jämförelsen ger en spännande twist på den Bruce Wayne vi vanligtvis ser i filmer.

The Riddler är baserad på en riktig mördare

Huvudskurken i The Batman är The Riddler, men visste du att karaktären är baserad på en riktig seriemördare? Den här versionen av Riddler är baserad på The Zodiac Killer, en verklig seriemördare som lämnade efter sig gåtor på sina mord, vilket gör skurken i The Batman extra läskig. 

Det råder ingen tvekan om att den här versionen av The Riddler är väldigt olik Jim Carrey-versionen från Batman Forever.

Pattinson fick bara 3 miljoner dollar för sin roll

Vanligtvis, om du är huvudpersonen i en superhjältefilm, kan du förvänta dig att tjäna en enorm summa pengar. Till exempel tjänade Christian Bale, som spelade Batman i Christopher Nolans trilogi, cirka 15 miljoner dollar per film. 

Robert Pattinson har inte varit så bra på att förhandla om löner. Han har bara fått 3 miljoner dollar för sin roll som Batman. Visst – 3 miljoner dollar är ingen dålig lön heller, men när vi jämför med andra superhjälteroller är den särskilt låg.

Format: 4K Blu-Ray, Blu-Ray & DVD
Pris: från 199,-
Köp The Batman (2022) här
*Priset kan ändras

Popular articles
Visa alla
Sharing is caring
Share this article
Facebook
LinkedIn E-post
Related articles
Gaming och Film
Spelåret i recension: Här är våra topp 5 bästa spel 2022
jan 2, 2023, 3:46 e.m.
Gaming och Film
Intervju med Supermassive Gamess Tom Heaton, spelchef för The Devil in Me
aug 26, 2022, 2:57 e.m.
Gaming och Film
Nintendo Switch Sports: Roligaste sportspelet ever
maj 6, 2022, 12:28 e.m.
Var först med att höra om våra nya erbjudanden
Join our newsletter family (330.000 members and counting)