Beställningar och inställningar
Facebook
LinkedIn E-post

Vad ska vi spela i år? »Här är de 10 spelsläppen 2023, vi ser fram emot mest«

Vi håller tummarna och hoppas att dessa spel inte kommer att försenas (mer än de redan har varit)

By: Morten Høgh Nielsen
jan 18, 2023, 9:20 f.m.

Jo, vi fattar. Vi är medvetna om att det är en dödssynd att hajpa ett spel innan det släpps. Men kom ihåg att vi lever på att sälja tv-spel, så vi måste lite.

Så... Alla ombord på hypetåget och låt oss höja våra förväntningar på årets 10 största lir (än så länge!). Vi är säkra på att VI inte kommer att bli besvikna.

10: Forspoken

Transporterad från New York till ett fantasiland

Det kommer att finnas ett återkommande tema på den här listan, och det börjar med det första spelet. Forspoken har minst sagt försenats flera gånger. Men nu – äntligen – är den precis runt hörnet och kommer att släppas den här månaden.

Square Enix är utvecklaren bakom detta action-RPG och följer en ung kvinna från New York som på ett mystiskt sätt transporteras till en magisk fantasivärld som heter Athia. Ett armband som ger henne magiska krafter sitter fast på hennes handled och därför måste hon använda magi och trollformler för att korsa Athias vidsträckta landskap.

Plattform: PS5
Utgivningsdatum: 24 januari
Förboka här

9: Dead Space Remake

En klassiker har återfötts

Det har gått 14 år sedan Dead Space släpptes till PS3 och Xbox 360. Då var det ett imponerande spel för sin tid och nu har det utvecklats genom EAs Frostbite Engine och har återskapats för den nya konsolgenerationen.

Återigen får du spela som Isaac Clarke ombord på det övergivna rymdskeppet USG Ishimura och hacka, hugga och skjuta dig igenom läskiga, zombie-liknande mutanter som kallas Necromorphs.

Plattform: PS5 & Xbox Series X
Utgivningsdatum: 27 januari
Förboka här

8: Wild Hearts

EA tar sig an Monster Hunter

Ett spel som inte många pratar om men som mycket väl kan bli en av årets största överraskningar. Wild Hearts är ett spel där du jagar monster över ett stort och vackert universum, inspirerat av det feodala Japan.

Förutsättningen är superenkel: du är en jägare som måste jaga stora monster för att återställa balansen i regionen. Du kan spela med upp till 4 spelare co-op, så det kan bli en fantastisk spelupplevelse, med lite tur.

Plattform: PS5 & Xbox Series X
Utgivningsdatum: 17 februari
Förboka här

7: The Day Before

The Division möter The Last of Us

Du kanske aldrig har hört talas om det här spelet, men det är det näst mest önskade spelet på Steam, så det har mycket hype. Spelet beskrivs som ett överlevnads-MMO i en öppen värld som äger rum i ett zombieinfesterat, post-pandemiskt USA.

The Day Before blandar element av överlevnads- och run&gun-spel, och den har ett slags Animal Crossing-inspirerat bas byggelement. Det är stora förväntningar på detta spel!

Plattform: PS5, Xbox Series X/S & PC
Utgivningsdatum: 1 mars

6: Skull and Bones

Ett efterlängtat swashbuckler-äventyr

Om ett spel har blivit försenat i 5 år måste det väl vara bra? Vi hoppas! Skull and Bones tillkännagavs först 2017 men Ubisoft har försenat spelet flera gånger. Nu är dock releasedatumet precis runt hörnet (edit: nej det är det inte. Det har blivit försenat igen!).

Skull and Bones är en sorts andlig efterföljare till piratspelet Assassins Creed Black Flag, där du kan spela som pirat, bygga upp ditt rykte och kontrollera ditt eget skepp och besättning.

Plattform: PS5, Xbox S/X & PC
Utgivningsdatum: TBA
Förboka här

5: Dead Island 2

Et viral hit som vi glömde

Redan 2014 släpptes den första trailern för Dead Island 2 på E3 och den blev tok-viral. Och sedan glömdes spelet bort. Men! Nu släpps den äntligen nästan 10 år efter att vi först hörde talas om det.

Ett zombiespel i öppen värld som utspelar sig i soliga Los Angeles, där du får döda zombies på de mest överdrivna sätten med väldigt kreativa och hemgjorda närstridsvapen.

Plattform: PS4, PS5 & Xbox
Utgivningsdatum: 28 april
Förboka här

4: Starfield

Skyrim i rymden

Från skaparna av Elder Scrolls och Fallout kommer spelet som kommer att bli Xboxens nya flaggskepp. Det är också det första originalspelet från Bethesda på 25 år. Starfield beskrivs av utvecklaren som Skyrim i rymden.

Du skapar din karaktär och sedan är det fri lejd i ett enormt universum, fullt av unika planeter att utforska. Du rekryterar följeslagare på vägen och gör massor av sidouppdrag. Det kommer att bli det största Bethesda-spelet hittills med över 1000 unika planeter att utforska. You had me at “Skyrim i rymden”.

Plattform: Xbox & PC
Utgivningsdatum: TBA, 2023

3: Star Wars Jedi: Survivor

Berättelsen om Cal Kestis fortsätter

Star Wars-fans är överens om att ett bra Star Wars-spel tyvärr är en sällsynt företeelse, men många håller med om att Star Wars Jedi: Fallen Order var ett bra spel. Nu fortsätter historien om den jagade Jedin Cal Kestis, som utspelar sig cirka 5 år efter det första spelet.

Historien har blivit mycket mörkare. Cal har blivit en starkare Jedi och vi kommer att se mycket mer lightsaber strider. Vem gillar inte att svinga en lightsaber liksom?

Plattform: PS5 & Xbox Series X
Utgivningsdatum: 17 mars
Förboka här

2: The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Den bästa spelserien genom tiderna fortsätter

Det råder ingen tvekan om att The Legends of Zelda spelen är en av de bästa spelserierna någonsin och nu är den efterlängtade uppföljaren till Breath of the Wild i horisonten.

Nintendo har inte släppt mycket information om spelet, förmodligen för att säkerställa en så fräsch spelupplevelse som möjligt, men förväntningarna på det nya Zelda-spelet är skyhöga.

Om du äger en Nintendo Switch måste man ha detta spel.

Plattform: Switch
Utgivningsdatum: 12 maj
Förboka här

1: Hogwarts Legacy

Dags för din magiska första skoldag

Ända sedan Hogwarts Legacy tillkännagavs har vi varit väldigt ivriga på att spela det. Det har försenats och skjutits tillbaka några gånger men äntligen har vi ett officiellt releasedatum satt till nästa månad. Om du planerar att spela spelet på PS4 eller Xbox One, kommer du att få vänta lite längre dock.

Hogwarts Legacy låter oss uppleva vår vildaste Harry Potter-fantasier. När du går på Hogwarts, välj du hus, svänger runt med trollstavar, trollformler, flyger på ett kvaster och slåss mot fula troll. Utan tvekan det spel vi ser mest fram emot i år!

Plattform: PS4, PS5, Xbox, Switch & PC
Utgivningsdatum: 10 februari
Förboka här

Vilka spel ser du fram emot?

Det finns många spel som vi inte har inkluderat på den här listan eftersom detta bara är en topp 10 lista så klart.

Vi håller tummarna för att alla spel på den här listan ska hålla sig till sina releasedatum. Som alltid kommer vi att göra en uppdaterad lista i sommar.

Popular articles
Visa alla
Sharing is caring
Share this article
Facebook
LinkedIn E-post
Related articles
Gaming och Film
Sommarspeluppdatering: Här är de 10 största spelsläppen som vi ser mest fram emot!
aug 23, 2022, 12:49 e.m.
Var först med att höra om våra nya erbjudanden
Join our newsletter family (330.000 members and counting)